Top 5 | Belangrijkste wijzigingen nieuwe kabinet

 

Kabinet Rutte III kwam vorige maand met een pakket ingrijpende maatregelen, met alleen maar goed nieuws voor het bedrijfsleven. Lees hier wat die veranderingen voor u betekenen.

 

  1. Winstbelasting van 25 naar 21 procent

Om met het goede ondernemersnieuws te beginnen: de winstbelasting gaat omlaag van 25% naar 21%. Het tarief voor winst tot €200.000 gaat van 20% naar 16%. Daar staat wel tegenover dat ondernemingen die gefinancierd zijn met geleend kapitaal minder belastingaftrek kunnen krijgen.

 

  1. Laag btw-tarief van 6 naar 9 procent en van 4 naar 2 belastingschijven

Dit tarief geldt vooral voor inkoop, maar ook zaken als eten, boeken en een knipbeurt worden duurder. De coalitie heeft zich voorgenomen om werk lonender te maken. Om dat plan (deels) te kunnen betalen, gaan we meer belasting betalen. De maatregel wordt ook genomen door de komst van twee belastingschrijven. Werknemers gaan minder inkomstenbelasting betalen. Van de huidige 4 belastingschrijven blijven er twee over: van 36,9% en 49,5%.

 

  1. Modelovereenkomst wordt opdrachtgeversverklaring

De fiscale spelregels voor zelfstandige ondernemers gaan opnieuw op de schop. Vergeet de omstreden modelovereenkomst. Het kabinet wil duidelijker vastleggen wat het betekent om in loondienst te zijn en bedacht de opdrachtgeversverklaring. Bedrijven die een zelfstandige inhuren kunnen een online vragenlijst invullen, op basis waarvan ze alvast kunnen zien hoe de Belastingdienst de overeenkomst beoordeelt.

 

  1. Zieke werknemers korter doorbetalen

Het kabinet wil kleine ondernemers stimuleren om sneller mensen in vaste dienst te nemen. Kleine bedrijven hoeven daarom zieke werknemers minder lang loon door te betalen: tot één jaar. Voor het tweede jaar komt een gezamenlijke verzekeringspot waar alle ondernemers aan meebetalen. Als grens wordt voorlopig het aantal van 20 werknemers genoemd.

 

  1. Ontslag eenvoudiger

In de nabije toekomst hoeven werkgevers hun personeel pas na drie jaar een vast contract aan te bieden. Iemand ontslaan wordt eenvoudiger. Wel krijgen werknemers vanaf het begin van hun arbeidsovereenkomst recht op een ontslagvergoeding, in plaats van na twee jaar.

 

Het is nu afwachten hoe de plannen worden uitgewerkt in concrete voorstellen. Bij Tamsma houden we de wijzigingen nauwlettend in de gaten. Daar houden we u natuurlijk van op de hoogte. Wel zo gemakkelijk!

 

 

 

 

Stel ons een vraag
Wilt u meer weten? Wij antwoorden snel.